Lions Club Weert

Nieuws

Wertharally 2024

Afgelopen weekend, 2 juni, vond voor de 6e keer de Wertha Rally plaats. De mooie route die uitgezet werd door de organisatie van de Horneland Rally, voerde dit jaar door Brabant een een stukje België en had een tussenstop in Reppel. Na een spannende finale waar Hugo Verheggen net naast de 1e prijs greep, werd de wisseltrofee uitgereikt aan de winnaars Madeleine Weerts en Xavier Gelissen.

De avond werd gezellig afgesloten met een barbecue op het domein Laurabos in Weert.

Ouderendag 2023

Afgelopen zaterdag 28 oktober organiseerde de Lions Club Weert voor de 25e maal de ouderendag in Bier- en spijzenlokaal Dennenoord. Het doel van de middag is om eenzame ouderen uit de regio Weert een gezellige middag aan te bieden. Na ontvangst met koffie en vlaai werd er gekiend om mooie prijzen. Vervolgens gaf de Shantygroep “Aan Poal 60” een spetterend optreden waarbij de voetjes even van de vloer konden. De middag werd afgesloten met een diner.

Burgemeester Raymond Vlecken en wethouder Michèle Ferrière waren persoonlijk aanwezig en spraken hun waardering uit voor de ouderen. Vervolgens hielpen zij de organisatie om de juiste kiennummers af te roepen. Na enige oefening hadden ook zij het kienen volledig onder de knie. Hun aanwezigheid werd door de organisatie en door de aanwezigen zeer op prijs gesteld.

Deze middag werd mogelijk gemaakt met de opbrengst van de Weerter Wijnbeurs en de Wertha Rally, twee activiteiten die door de Lions Club Weert en Lions Club Graafschap Horne georganiseerd worden. Komend jaar vindt de Wertha Rally wederom plaats op zondag 2 juni. inschrijven kan via de website: www.wertharally.nl.

Wertharally 2023

Op zondag 4 juni vond tegen de achtergrond van gesnoeide bomen en perfect gemillimeterde greens de 5e editie van de Wertha Rally plaats, georganiseerd door de Lions Club Weert. De prachtige route, uitgezet door Horneland Rally, voert ons over de mooste wegen van België en Nederland.

Het ingezamelde geld van deze Rally werd volledig gebruikt voor het organiseren van een dag voor de eenzame ouderen uit de regio Weert.

SONY DSC

Wertharally 2022

Op zondag 12 juni 2022 wordt voor de 3e maal de Wertha Rally georganiseerd door de Lions Club Weert. De prachtige route, uitgezet door Horneland Rally, voert door de mooiste binnen-wegen van Nederland en België.

Na twee jaar zonder Rally, belooft het weer een ronkend, uitdagend, spannend en bovenal leuk evenement te worden! De opbrengst van de Rally komt volledig ten gunste van het goede doel. In oktober worden de eenzame ouderen uit de regio Weert een dag in het zonnetje gezet.

De Rally is geschikt voor iedereen, ook voor de onervaren Rally-rijders. Elke auto is geschikt om mee te doen. Voorafgaand aan de Rally vindt een instructie plaats waarin uitgelegd wordt hoe de route gereden moet worden en hoe het systeem werkt.

Inschrijven kan via de website van de Wertha-Rally, hier is ook meer informatie en een impressie van de vorige jaren terug te vinden: https://www.wertharally.nl

Actie voedselbank Kerst 2021

Traditioneel waren de Lions Clubs van Weert dit jaar op de zaterdag voor kerst actief om de voedselbank te steunen. Bij de Albert-Heijn winkels werden de bezoekers geattendeerd om een extra product aan te kopen dat ten gunste van de Voedselbank komt. Naast de Lions Clubs waren ook de Rotary clubs actief bij de andere supermarkten.

De uiteindelijke teller voor dit jaar komt op 450 kratten wat een nieuw record is. Aan alle gulle gevers, hartelijk bedankt!

Vier veilig vastelaovondj op vvweerterland.nl!

De Weerterland Netflix voor het vastelaovendj seizoen.

Vanaf vandaag kan vastelaovendj vierend Weerterland online genieten van de website: www.vvweerterland.nl. De website is vergelijkbaar met Netflix, maar speciaal ontworpen voor de vastelaovendj verenigingen van het Weerterland. Door corona kunnen we veel dingen die voor ons zo gewoon zijn niet meer doen. Elkaar ontmoeten, samen plezier maken en het leven vieren wordt steeds moeilijker. Ook vastelaovendj kan niet doorgaan zoals we dat gewend zijn.

 page2image61748016

Bestuurswissel Lions Club Weert 2020

Tussen de 2 lockdowns wegens COVID-19 in 2020 in heeft de bestuurswissel van de Lions Club Weert plaatsgevonden. Op 19 juni droeg president Jack van Haperen in de foyer van het Munttheater de voorzittershamer over aan Hugo Verheggen. Onder het motto “Go with the flow” is Hugo aan dit bijzondere jaar begonnen.IMG-20200616-WA0015.jpg

Nieuwjaarsreceptie Lions Club Weert

Lions Club Weert hield op zondag 12 januari haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. De president had alle leden uitgenodigd voor een informele bijeenkomst op zijn bedrijf in Maarheeze waar onder het genot van een hapje en drankje de nieuwjaarswensen uitgewisseld werden. Voor de aanwezigen was het tevens een mooie gelegenheid om kennis te maken met het bedrijf van de president Jack van Haperen,  Forma Verde, waar “the art of gardening” in levende lijve getoond werd.

IMG-20200113-WA0000 IMG-20200113-WA0010

Voedselbank inzamelactie op zaterdag 7 december

Op zaterdag 7 december houden de voedselbanken in Limburg een grote inzamelingsactie, gesteund door L1. Ook Voedselbank Weert wil door middel van deze actie haar voorraad met houdbare producten aanvullen voor de periodes dat zij minder (verse) producten krijgt van haar vaste leveranciers. In de regio Weert, Nederweert en Cranendonck zijn een kleine 200 gezinnen afhankelijk van het wekelijkse voedselpakket van de Voedselbank Weert.
Ook dit jaar ondersteunen de beide Lions-clubs uit Weert de actie door bij de AH winkels persoonlijk aandacht voor de inzameling te vragen aan het winkelend publiek.
In alle winkels blijft overigens een donatiestand staan van zaterdag 7 december t/m 20 december. Door een of meerdere producten van het boodschappenlijstje te doneren, worden de mensen gesteund voor wie een dagelijkse maaltijd niet vanzelfsprekend is !

“Ouderendag 2019 geweldig succes”

Afgelopen zaterdag genoten meer dan 100 ouderen uit de regio van een gezellige middag in de Schuttershoeve in Altweerterheide. Na ontvangst met koffie en vlaai werd er om mooie prijzen gekiend waarbij het af en toe zeer spannend was. Vervolgens konden de voetjes van de vloer bij een concert van het Shantykoor. De dag werd feestelijk afgesloten met een diner.

De middag werd georganiseerd door de Lions Club Weert en is speciaal bedoeld voor de eenzame ouderen uit de regio. Door middel van deze activiteit probeert de Lions Club de ouderen met elkaar in contact te brengen en zodoende de eenzaamheid tegen te gaan. Dit jaar was het alweer de 25e editie van dit geweldige evenement. Aan de reacties van de bezoekers te horen komt er volgend jaar zeker een vervolg.

20191026_170243
Donderdag 5 september

“THE ART OF GARDENING”

De leden van de Lions Club Weert hebben dinsdagavond 3 september een zeer bijzondere avond gehad met hun partners. Op het programma stond een “Tuinexcursie” langs drie totaal verschillende tuinen in Maarheeze en Weert. Alle tuinen zijn aangelegd door het bedrijf FORMA VERDE van onze President, Jack van Haperen.  Jack nam ons deze avond mee in “THE ART OF GARDENING”. Hij vertelde over de achtergronden bij de verschillende ontwerpen, het onderhoud, de beplanting, etc.

Een tuin is een proces. Dit kwam erg goed tot uiting omdat we een tuin van 20 jaar oud bezochten (de bostuin in Maarheeze), een stadstuin in Weert van 10 jaar oud en een geheel nieuwe leeftuin, die minder dan een jaar geleden is ontworpen en aangelegd door FORMA VERDE.

De tuinen ademden allen een eigen sfeer. Het beeld van de tuin paste bij het desbetreffende huis en de omgeving. De tuinen waren ook allen totaal anders, mede door de verschillende uitdagingen die er lagen. Denk aan: licht, donker, vocht, droog, etc. Alle drie de tuinen waren een feestje voor de zintuigen: zichtlijnen, accessoires, ruimte indeling, soort beplanting, etc.

De leden en hun partners hebben veel inspiratie opgedaan onder de bezielende leiding van Jack. Zie de onderstaande foto’s voor een impressie van deze mooie excursie, die afgesloten werd met een overheerlijke barbecue bij Hostellerie Munten.

Welkomstwoord van President Jack van Haperen - Eigenaar van FORMA VERDE (Maarheeze)

Welkomstwoord van President Jack van Haperen – Eigenaar van FORMA VERDE (Maarheeze)

Uitgebreide toelichting van Jack in de bus op weg naar de bostuin.

Uitgebreide toelichting van Jack in de bus op weg naar de bostuin.

Bostuin in Maarheeze

Bostuin in Maarheeze

Bostuin in Maarheeze

Bostuin in Maarheeze

Bostuin in Maarheeze

Bostuin in Maarheeze

Het originele ontwerp van de bostuin in Maarheeze

Het originele ontwerp van de bostuin in Maarheeze

Geen buxus, maar lijkt er wel op!

Geen buxus, maar lijkt er wel op!

Stadstuin in Weert

Stadstuin in Weert

Stadstuin in Weert

Stadstuin in Weert

Roos in de stadstuin in Weert

Roos in de stadstuin in Weert

Roos in de stadstuin in Weert

Roos in de stadstuin in Weert

Leeftuin in Weert: ons derde bezoek.

Leeftuin in Weert: ons derde bezoek.

Leeftuin in Weert

Leeftuin in Weert

Wat een mooie sfeer in de leeftuin in Weert

Wat een mooie sfeer in de leeftuin in Weert

Wat een mooie sfeer in de leeftuin in Weert

Wat een mooie sfeer in de leeftuin in Weert

De barbecue aansluitend op de excursie.

De barbecue aansluitend op de excursie.


Vrijdag 5 juli 2019

Bedankje van Kindervakantiewerk Tungelroy

De Lions Club Weert werd recent benaderd voor een financiële bijdrage voor de realisatie van het kindervakantiewerk in Tungelroy. Dit verzoek werd in de vergadering van LCW besproken en met een positief advies gewaardeerd door de leden. Als blijk van waardering van de organisatie van het Kindervakantiewerk Tungelroy ontvingen we de onderstaande groepsfoto. Hoewel deze uit 2018 was, komt er dus zeker ook een nieuwe foto van het evenement van 2019. LCW wenst de kinderen heel veel plezier en een hele goede vakantie.

Groepsfoto van het kindervakantiewerk in Tungelroy (uit: 2018)

Groepsfoto van het kindervakantiewerk in Tungelroy (uit: 2018)


Vrijdag 28 Juni 2019

In Memoriam

Paul Geraedts– Charter Member Lions Club Weert

Met grote verslagenheid hebben we als Lions Club Weert het bericht ontvangen dat maandag 24 juni op 90-jarige leeftijd ons zeer gewaardeerd lid Paul Geraedts overleden is. Paul was een van de Charter Members die in 1968 aan de wieg heeft gestaan van de oprichting van onze club. Het Charter werd uitgereikt op 29 November 1968.

We hebben samen met Paul het vorig jaar vaak stil gestaan bij alle gebeurtenissen rondom de oprichting en we hebben e.e.a. uitgebreid gememoreerd in onze lustrum vergadering (20 maart 2018) ter ere van het 50-jarige bestaan van LCW. Paul kon over deze beginjaren geweldig vertellen en vele verhalen met ons delen.

Paul is gedurende twee jaren President geweest van LCW. De eerste keer van 1981 tot 1982. Hij werd opnieuw President in het ‘fiscal year’ ‘91/’92 en vervulde deze rol met verve, in goede samenwerking met de overige bestuursleden. Ook heeft Paul vele jaren het secretariaat bemand (1970-1971 / 1977-1978 / 1997-1999 / 2012-2015). Zijn notulen waren altijd mooi verwoord en een goede weergave van hetgeen plaats had gevonden tijdens vergaderingen. Hij raakte de snaar.

Recent hebben we bij hem thuis, samen met hem, zijn vrouw Bea en zijn kinderen, zijn 90everjaardag gevierd. De laatste weken keek hij met erg veel plezier terug op deze avond. En hij niet alleen. Ook onze leden spraken hierna over een zeer bijzondere en mooie viering van zijn verjaardag.

Wij herinneren ons Paul als een echte Lion. Hij was altijd present bij alle activiteiten die we als Club ondernomen hebben in het verleden. Hij was er en stond klaar. Zijn bijdragen tijdens vergaderingen waren groot. Hij wist als geen ander zijn woorden op een bijzondere manier te kiezen en zo zijn gezichtspunt onder de aandacht te brengen van de andere Lions leden. Altijd op een aimabele en vriendelijke manier. Immers formuleren en schrijven kon Paul als geen ander. Ook oogstte Paul ieder jaar veel lof, hoe hij de lunch voor de club regelde rondom de Greep naar de Hoorn, met de voor ons alom bekende en overheerlijke mooie gefileerde zalm. “We Serve” stond bij hem hoog in het vaandel. Paul bedankt voor je enorme bijdrage over de jaren aan Lions Club Weert.

We wensen Bea en de kinderen/kleinkinderen heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Drs. Paul Geraedts * Baarlo, 16 april 1929 - † Weert, 24 juni 2019

Drs. Paul Geraedts  * Baarlo, 16 april 1929 – † Weert, 24 juni 2019


Dinsdag 25 juni 2019

Afgelopen zaterdag stond voor de Lions Club Weert weer de traditionele Ladies Night op het programma ter afsluiting van wederom een mooi en geslaagd Lions jaar (2018 – 2019). Inmiddels kan er teruggekeken worden op een zéér geslaagde dag. Het was een feestje en dat hebben we samen gevierd onder het motto van het komende jaar “we serve, share and celebrate”.

Het middagprogramma begon om 14.30/15.00 uur bij Theater de Huiskamer. Onder leiding van onze stadsgidsen Harrie Mennen en Jan Leenders werd er een uitgebreide stadswandeling door Weert gemaakt. Je denkt als Weertenaren dat je eigenlijk alles al weet en gezien hebt, echter niets bleek minder waar!

Het avondprogramma begon met een door “Kitty zingt” opgeluisterde borrel vanaf 17.30 uur. Rond de klok van 19.00 uur werd er genoten van een overheerlijk 5-gangen diner verzorgd door Hostellerie Munten. Vanaf 21.00 uur hebben we genoten van muziek uit de 70-80-er jaren door Geer Vossen. Er werd volop gedanst, gezongen en genoten. De avond eindigde na middernacht.

De Lions en hun partners die aanwezig waren op de Ladies Night '19

De Lions en hun partners die aanwezig waren op de Ladies Night ’19


Vrijdag 21 Juni 2019

Bestuurswissel Lions Club Weert

Willem van Rooij droeg afgelopen dinsdag 18 juni de presidentshamer van Lions Club Weert over aan Jack van Haperen.  De nieuwe president gaat dit jaar aan de slag met het thema ‘We serve, share and celebrate’. Jack: ,, We proberen de maatschappij te dienen, we delen onze kennis, ervaring en onze netwerken daarbij. We delen samen lief en leed als teken van vriendschap. En, niet onbelangrijk, we vieren het leven!”

Lions Club Weert (LCW) is een serviceclub die zich inzet voor tal van goede doelen. De club organiseert jaarlijks de Wertha Rally. De opbrengst daarvan wordt onder meer ingezet ten behoeve van een, eveneens jaarlijkse, Ouderendag. Daarnaast is LCW mede-organisator van ‘De Greep naar de Hoorn’ en levert hulp aan de Voedselbank.

Behalve Jack Van Haperen (president) zitten in het bestuur: Hugo Verheggen (vice-president), Willem van Rooij (past-president), Evert Donk (penningmeester) en Hubert Stassen (secretaris).

Ben je geïnteresseerd in Lions Club Weert?

De club heeft nog ruimte voor nieuwe leden. Heren met een leeftijd tussen 30 en 50 jaar kunnen zich melden via www.lionsclubweert.nl  

Willem (links) feleciteert zijn opvolger als nieuwe president van LCW: Jack (rechts) me

Willem (links) feliciteert zijn opvolger als nieuwe president van LCW: Jack (rechts) 

De overdracht van de President Speld

De overdracht van de President Speld


Dinsdag 18 juni 2019

Foto’s van 3e Wertha Rally binnenkort te zien

Op de site van de Wertha Rally www.wertharally.nl zal in de komende dagen de complete foto reportage te zien zijn van de zeer geslaagde derde editie.

Hieronder staan er alvast een paar.

Wij willen nogmaals alle deelnemers, de organisatie, het team van de Horneland Rally en alle vrijwilligers bedanken voor ieders bijdrage aan een mooi evenement dat een zeer mooi resultaat heeft opgeleverd. Ook is een woord van dank op zijn plaats aan onze hoofdsponsor VERHEGGEN INTERIEURS en alle andere sponsoren en partners.

De start van de uiteindelijke winnaar in de Sportklasse

De start van de uiteindelijke winnaar in de Sportklasse

Een oude maar erg mooie Peugeot net voor de start

Een oude maar erg mooie Peugeot net voor de start

Even stempelen bij de TC (= tijdscontrole)

Even stempelen bij de TC (= tijdscontrole)

Deelnemer passeert het pittoreske Thorn

Deelnemer passeert het pittoreske Thorn

De eerste deelnemers aan de Finish van de 3e Wertha Rally

De eerste deelnemers aan de Finish van de 3e Wertha Rally

Een kijkje op de rally papieren

Een kijkje op de rally papieren


Maandag 3 juni 2019

GESLAAGDE ZONOVERGOTEN WERTHA RALLY

De derde Wertha Rally werd zondag 2 juni onder tropische temperaturen gereden. Het deelnemersveld bestond wederom uit vele prachtig gerestaureerde oldtimers en moderne cabrio’s en bolides. Het evenement bracht uiteindelijk €5000 op voor het goede doel. Het bedrag wordt door de Lions Club Weert in zijn geheel besteed aan het organiseren van de jaarlijkse ouderendag in Oktober. Voor de 23ekeer ontvangt LCW dan ± 100 ouderen uit de regio die dan een compleet verzorgde middag krijgen aangeboden met o.a. kienen voor prijzen, koffie / gebak / diner omlijst door een muzikaal optreden.

De Lions Club Weert had samen met de organisatie van de Horneland Rally wederom twee uitdagende ritten ontworpen voor de Tourklasse en voor de Sportklasse. De Wertha rally startte en finishte ook dit jaar weer op Golf & Country Crossmoor. De route voerde langs mooie en pittoreske plaatsen in België en Nederland, waarbij o.a. Grathem, Thorn en Maaseik werden aangedaan. De rally kende een pauzemoment dat dit jaar lag bij “De Sjeiven Dörpel” in Maaseik. Hier was tevens “tijdscontrole 4 – in” en tijdscontrole 5 – uit”.

Ondanks de warmte waren alle deelnemers aan dit evenement erg positief gestemd na afloop. De Tourklasse werd gewonnen door de equipe R.Broekman / D.de Koning en bij de Sportklasse ging de winst naar het team J.Heltzel / D.Dormans. Verder werden ook prijzen uitgedeeld voor de mooist gerestaureerde oldtimer en de mooist geklede equipe.

De Lions Club Weert is trots op het mooie resultaat van deze dag. Ze wil dan ook graag hoofdsponsor Verheggen Interieurs en alle andere sponsoren bedanken voor hun bijdrage. Uiteraard gaat ook grote dank uit naar alle deelnemende equipes en het team van de Horneland Rally. Begin volgend jaar zal de datum bekend worden gemaakt van de 4eWertha Rally 2020.

Een zeer uitgebreide fotoreportage zal binnenkort worden geplaatst in de Galerij op de site www.wertharally.nl 

Deelnemer 3e Wertha Rally passeert Thorn

Deelnemer 3e Wertha Rally passeert Thorn


Er is één finish-line

Een groot aantal equipes heeft al ingeschreven! Ze zijn zich waarschijnlijk nu al samen aan het voorbereiden en “inlezen”. Immers op iedere kaart kun je zowel naar het noorden, zuiden, oosten, westen of een combinatie van de windrichtingen. En lees je verkeerd, zie je een detail over het hoofd, of snap je het gewoon even niet waar je naartoe moet, dan kost dat je equipe punten en een hoge klassering. Een goede voorbereiding telt voor twee! Wil je ook de uitdaging aangaan met alle andere deelnemers, schrijf dan nog snel in. Immers de finishlijn voor wat inschrijven betreft komt in zicht. En diezelfde finishlijn vormt zondag 2 juni ook de startlijn!  

Dus meld je snel aan nu het nog kan en start!

Voor alle info: kijk op www.wertharally.nl

Kaartlezen: het lijkt moeilijker dan het is. Een kwestie van goed lezen en logica!

Kaartlezen: het lijkt moeilijker dan het is. Een kwestie van goed lezen en logica!


Woensdag 15 mei

Oh ja…dat moet ik nog doen!

Soms vergeet je het gewoon even. Of schiet het er even tussendoor. Drukte en de dagelijks beslommeringen nemen dan even de overhand. Je denkt dan niet aan een mooi ontSPANNEND evenement. Maar geen paniek! Gewoon nu even naar de website gaan: www.wertharally.nl en snel inschrijven. Het kan nog steeds, maar de start komt wel steeds dichterbij.  

….En als je dan besluit in te schrijven, dan ontvang je ook in deze 3eeditie o.a. een overheerlijk lunchpakket.

Floris geeft voor aanvang duidelijke instructies aan alle equipes!

Floris geeft voor aanvang duidelijke instructies aan alle equipes!

Voor iedere deelnemer een lekker pakket voor onderweg!

Voor iedere deelnemer een lekker pakket voor onderweg!


Maandag 6 mei

Het aftellen is begonnen

Begin volgende maand is het zover. De 3e Wertha Rally gaat dan van start op 2 juni. Daar heb je toch zin in om mee te doen. 
Dus: ben van de partij en schrijf je ‘equipe’ meteen in! 
Ga naar de site!
In de ochtend aanmelden voor een mooie dag!

In de ochtend aanmelden voor een mooie dag!


Donderdag 25 April

Je wilt en mag toch niet te laat zijn!!!

Ga snel naar onze site en schrijf in!

Je mag en wilt toch niet te laat zijn met inschrijven!

Je mag en wilt toch niet te laat zijn met inschrijven!


Vrijdag 19 April

EEN MOOIE ENVELOPPE …

Vrijdag 19 April werd onze penningmeester dhr. Evert Donk (rechts op foto) ontvangen door vestigingsdirecteur dhr. Jan van Dam (links op foto) van de Sligro in Weert. Op de foto wordt een mooie enveloppe overhandigd door Jan aan de Lions Club Weert. De inhoud betrof 10% van de opbrengst van de extra bierverkoop die naar aanleiding van de bier proeverij is gerealiseerd door Sligro. Een erg mooi gebaar van Sligro en het bedrag komt dan ook voor de volle 100% in de “goede doelen kas” van LCW. Nogmaals dank aan Jan en zijn team.

Dhr. Jan van Dam (Vestigingsdirecteur Sligro Weert) en Evert Donk (penningmeester LCW)

Dhr. Jan van Dam (Vestigingsdirecteur Sligro Weert – L) en Evert Donk (penningmeester LCW – R)


Vrijdag 12 april

ALS JE EEN TOPDAG WILT HEBBEN…

De PR is opgestart voor de Wertha Rally 2019. Inmiddels is ons persbericht al in heel wat media verschenen. Uiteraard allen dank hiervoor namens LCW!

Zo staan we op de site van ‘eropuitinLimburg’, uiteraard op WeertdeGekste, op LinkedIn, in de kalender van Uittipslimburg, Nederweert24, Zakenblad, MLA Stories, Land van Weert, het Weekblad voor Nederweert, VIA Limburg, de Grenskoerier, etc. Top. 

Dit betekent dus: inschrijven maar……!!!!!

ALS JE EEN TOPDAG WILT HEBBEN.007
Dinsdag 2 april 2019

Inschrijving voor de 3e  Wertha Rally op 2 juni a.s. geopend!

De Lions Club Weert en het bestuur van de Horneland Rally hebben de inschrijving opengesteld voor de Wertha Rally, die dit jaar gehouden wordt op zondag 2 juni en zal starten en finishen op de parkeerplaats van Golf & Country Club Crossmoor in Weert.

Na de vele enthousiaste reacties van deelnemers aan de eerste en/of tweede editie wordt de rally dit jaar alweer voor de 3e keer georganiseerd. De organisatie verwacht ook dit jaar weer een fantastisch wagenpark aan de start. Tijdens eerdere edities kwamen oldtimers, sportwagens, rally-auto’s met alle uitrusting aan boord, cabrio’s, 4×4, SUV’s, maar ook ‘gewone’ personenauto’s’ aan de start. Een zeer gevarieerd deelnemersveld waarbij de verbindende schakel tussen allen was: een mooie gezellige dag beleven en dat allemaal voor het goede doel!

De Wertha Rally is een evenement voor de echte autoliefhebber. Het is geen snelheidsevenement. Er zijn 2 klassen waarvoor U zich kunt inschrijven: een Tourklasse – voor de nieuwkomers en onervaren deelnemers – en een wat uitdagendere Sportklasse met listige route-instructies voor de gevorderde equipes. Het draait om goed kaartlezen en de wisselwerking tussen chauffeur en navigator. Ook dit jaar zal de route de deelnemers leiden door de mooie omgeving van Zuidoost Nederland en Belgisch Limburg. In de route is dit jaar een tussenstop gepland in Maaseik (B). Het uitzetten van de routes wordt ook dit jaar verzorgd door de professionals van de Horneland Rally Weert.

Voor, tijdens en na afloop van de Wertha Rally worden de deelnemers in de watten gelegd op Golf & Country Club Crossmoor. Na een warm welkom krijgen alle deelnemers een rijkelijk lunchpakket en na de rit is er een overheerlijke barbecue in een feestelijke ambiance.

Met de opbrengsten van de Wertha Rally kan de Lions Club Weert speciale aandacht en ondersteuning geven aan kinderen en ouderen in onze regio.

Voor inschrijven: ga direct naar www.wertharally.nl U vindt hier alle informatie en tevens de fotogalerijen van de afgelopen jaren zodat u zich er een goed beeld bij kunt vormen. De Lions Club Weert zou het prachtig vinden U op deze dag te mogen begroeten!

Als je aan de start wilt staan Als je auto er tussen moet staan Als je jouw oldtimer weer eens van stal wilt halen
Donderdag 21 februari

De posters zijn klaar

De voorbereidingen van de WerthaRally zijn in volle gang. Binnenkort worden de posters verspreid om de liefhebbers van de rally te attenderen dat er weer ingeschreven kan worden. Schroom niet om dit mooie autosport evenement te delen! Meer nieuws vind u uiteraard op de speciale website van de WerthaRally!

WerthaRally A3 Poster 2019
Dinsdag 5 februari 2019

Bezoek aan Apotheek Schuttebeemd

Dinsdag 5 februari was de Lions Club Weert te gast bij Apotheek Schuttebeemd. De leden werden ontvangen door Evert Donk, apotheker, en tevens lid van onze Lions Club. Evert stond stil bij hoe er in een moderne, service- en klantgerichte apotheek heden ten dage gewerkt wordt. Ook de problematiek rondom
de rol van de zorgverzekeraars en hun geneesmiddelen beleid kwam uitvoerig aan bod, net als het belang van het verstrekken van goede informatie middels duidelijke communicatie aan klanten/patiënten. Na de inleiding kregen de leden een rondleiding en uitleg over hoe de procesgang is binnen Apotheek Schuttebeemd.

20190206_08564420190205_20133520190205_21070820190205_220026
Dinsdag 29 Januari 2019

Een geweldige bierproeverij bij de Sligro Weert

Dinsdagavond 29 Januari waren leden van Lions Club Weert te gast bij het team van de Sligro Weert. Ook onze ‘zusterclub’ uit Weert – Lions Club Weert Graafschap Horne – gaf acte de presence. De groep van ± 50 Lions werd – na een inleiding over de organisatie van Sligro  – ‘getrakteerd’ op een bierproeverij met uitleg. De volgende 5 bieren werden geproefd:

Mongozo:  Mongozo betekend Proost in de taal van het Afrikaanse Chokwe-volk (leefgebied: Angola, Kongo en Zambia). Tijdens het brouwproces wordt er wat toegevoegd wat de gluten bindt en het bier haalt.
De brouwer heeft niet bekend gemaakt wat hij gebruikt.

Texels Skuumkoppe: wordt gebrouwen met grondstoffen van het eiland (behalve hop), duinwater gerst en tarwe. Ook hebben ze een eigen gist stam welke zorgt voor de unieke smaak van alle bieren van deze brouwerij.

Orval: Orval is een trappist (ATP). Wordt vergist met 2 soorten gist. Bovengist en wilde gist. (Brett)
Vanwege de Brett vergisting wordt dit bier meestal te vroeg gedronken waardoor de ‘juiste;  smaak vaak nog niet is bereikt. Probeer het zelf eens uit met een paar flessen van dezelfde batch en laat er steeds een 3-tal maanden tussen zitten. Laat de flessen rijpen op kelder temp (ca. 15 graden)

Wipers Times 14: Op het etiket staat de Maria distel afgebeeld, het logo van de krant en 1 van de vier kruiden welke in het bier zitten. Er word ook gebruik gemaakt van 4 graansoorten. Dit bier kwam in 2014 op de markt. Hoewel het getal 14 op het etiket ook zou kunnen verwijzen naar het beginjaar van WO 1, staat het voor het stamwortgehalte van het bier. In 2016 is er een anders bier op de markt gebracht, Wipers Times 16 welke een dubbel is. Brouwerij Kazematten heeft een max. capaciteit van 750 liter per brouwsel en kan (doorgaans) op elke zaterdag bezocht worden voor een rondleiding. Tevens is de brouwerij de (nieuwe) thuisbasis voor het Grottenbier (br St. bernardus). De brouwerij wordt uitgebaat door kinderen van enkele bekende Belgische brouwfamilies. Dochter van de familie Depypere (st. Bernardus brouwerij) en Maarten Ghequire, zoon van de site-manager van Brouwerij Rodenbach.

Rochefort 10: De locatie waar oorspronkelijk werd gebrouwen was een normaal klooster.
in 1595 begon men er te brouwen, met gebruik making van zelf verbouwde gerst en hop.
Helaas is men met deze teelt reeds lang geleden opgehouden, maar Rochefort is nog steeds de meest rustieke van de trappistbrouwerijen, met gedeelten die er nog echt middeleeuws uitzien.
Rochefort bier wordt door middel van het aantal weken aangegeven wanneer het klaar is om te drinken.

Bij ieder proefglas werd een bijpassende amuse gepresenteerd van de hand van Paul Silvertand van ‘Silverlicious – Catering & Kookservice’. De beide Lions Clubs willen het team van Sligro Weert en Paul Silvertand van harte bedanken voor de gastvrijheid. De banden werden op een mooie manier aangehaald en samen werd er gesproken over het ondersteunen van goede doelen in de toekomst.

20190129_205001 20190129_204841 20190129_212400

Inschrijving 3e Wertharally geopend

Op zondag 2 juni 2019 vindt de tweede editie van de Wertharally plaats. Een fundraising-rally met een tour- en sportklasse, georganiseerd door Lions Club Weert in samenwerking met de organisatie van de Horneland Rally.

De route voor 2019 voert over de openbare weg, privé-terreinen en mogelijk over voor het overige verkeer afgesloten weggedeeltes om de routeopdrachten te kunnen uitvoeren. Het behalen van de hoogste snelheid is op geen enkele wijze bepalend voor de eindklassering. De route is voor alle soorten auto’s begaanbaar.

Ga snel naar https://www.wertharally.nl en vind hier alle informatie

Per 1 januari 2019 is de inschrijving voor 2019 geopend!

WR: als je aan de start wilt staan

PERSBERICHT – zondag 16 december 2018

Lions Actie voor Voedselbank – een groot succes: + 20%!

De Lions Club Weert, Lions Club Weert Graafschap Horne en Leo Club Weert Montmorency hebben zaterdag 15 december bij de vestigingen van Albert Heijn in Weert producten ingezameld voor de Voedselbank Weert. De actie was een daverend succes: 118 volle manden bij AH in het Centrum en 85 manden bij AH op de Dries. Dit betekent een plus van ruim 20% ten opzichte van vorig jaar. In een woord geweldig. De Lions en Leo’s willen alle gulle gevers hartelijk danken.

De Lions Club Weert is in 2012 gestart met het inzamelen van producten voor de Voedselbank. Door de jaren heen is de Lions organisatie in Weert een vaste partner geworden van de Voedselbank. Het motto van de Lions organisatie – “We Serve” – sluit naadloos aan bij de doelstelling van de Voedselbank Weert: “Oog voor voedsel, hart voor mensen “. Zij voorziet wekelijks een kleine 200 gezinnen in de regio Weert, Nederweert en Cranendonck van levensmiddelen. Door dit soort initiatieven worden mensen in onze directe omgeving geholpen en ondersteund in hun dagelijkse behoeften.

De kerstperiode is bij uitstek een moment in het jaar om stil te staan bij de medemens en te helpen daar waar het kan. Gezien de opbrengst van dit jaar denken gelukkig vele Weertenaren er ook zo over.

Voor de volledigheid: alle producten die zijn ingezameld gaan via de Voedselbank Weert rechtstreeks naar de gezinnen in Weert, Nederweert en Cranendonck die wekelijks geholpen worden.

De 4 foto’s geven een beeld van de actie van de Lions Club Weert op 15 December 2018

Actie LCW: Voedselbank December 2018 Actie LCW: Voedselbank December 2018 Actie LCW: Voedselbank December 2018 Actie LCW: Voedselbank December 2018


Ouderendag 2018

Op zaterdag 14 oktober was de Schuttershoeve voor de 21e keer het decor voor de ouderendag georganiseerd door de Lions Club Weert. Ruim 75 ouderen uit de regio Weert genoten van een gezellige middag. Na de koffie en vlaai werd er gekiend om mooie prijzen. Hierna was een een concert door het Shanti-koor Weert. De dag werd besloten met een gezamenlijk en gezellig dinner.


Eerste Wertha Rally van start

Zondag 21 mei organiseerde de Lions Club Weert in samenwerking met de Horneland Rally een nieuwe voorjaarsrally door het mooie buitengebied van Weert, genaamd Wertharally.

Deze fundraising-rally ging van start bij Crossmoor. Aldaar verschenen circa 30 deelnemers aan de start. Men kon deelnemer in de tour- of sportklasse.

34257285553_31223c61d3_o

Lions Club Weert heeft altijd speciale aandacht voor kinderen en ouderen in de regio. Het geld dat wordt ingezameld met deze rally, gaat naar kinderen die door omstandigheden in de privésfeer niet meer in staat worden gesteld lid te zijn van bijvoorbeeld een sportclub of scoutingvereniging, of om deel te nemen aan schoolreisjes en andere sociale/culturele bezigheden.

Meer informatie: www.wertharally.nl


Chrit Cuijpers geïnstalleerd als nieuw lid van de Lions Club Weert

Op dinsdag 9 april kon president Ad Tonino Chrit Cuijpers als 4e nieuwe lid van het jaar installeren.

IMG_1737


Lions lid Ton Hendriks onderscheiden in de orde van het Kammeräödje van de Rogstaekers

Op donderdag 19 januari 2017 vond de Boonte Aovendj van de Rogstaekers plaats. Tijdens deze avond werd door Vorst Jan de Orde van ‘t Kammeräödje uitgereikt worden aan Lions lid Ton Hendriks. De orde van ‘t -Kammeräödje wordt maar een keer per jaar uitgereikt aan mensen die zich ingezet hebben voor de Rogstaekers of de Weertse Vastelaovend. Meestal zijn dit de hardwerkende vrijwilligers die op de achtergrond blijven. Met de uitreiking van deze prijs wordt deze persoon een keer in het zonnetje gezet. Ton is al meer dan 25 jaar betrokken bij de Weertse Vastelaovund.


Lions Club Weert verwelkomt 2 nieuwe leden

Tijdens de laatste vergadering van 2016 werden Jack Van Haperen en Cor van Dijk geïnstalleerd als lid van de Lions Club Weert door president Ad Tonino.

Jack van Haperen

IMG_1992

Cor van Dijk

IMG_1995


Voedselbank actie 2016 Eclatant succes

Zaterdag 17 december hielden de beide Weerter Lions Clubs weer haar halfjaarlijkse inzamelingsactie voor de Voedselbank.

Momenteel maken meer dan 200 gezinnen in de regio Weert noodgedwongen gebruik van de voedselbank geholpen door 24 vrijwilligers. Vooral kinderen zullen blij zijn met iets feestelijks met kerstmis. Vrijwel altijd zijn de mensen,die zijn aan gewezen op de voedselbank buiten hun schuld afhankelijk daarvan (denk aan de nog steeds hoge werkeloosheid, toegenomen lasten, krimpende uitkeringen enz.)

Bij de ingang van de Albert Heijn in de stad en op de Dries stonden leden van de Lions Club om het winkelend publiek te attenderen op de actie. De actie werd door de meeste bezoekers zeer goed omarmd met als resultaat dat er uiteindelijk bijna 150 kratten ingezameld werden.img_7532


Evert Donk geinstalleerd als lid van de Lions Club Weert

Tijdens de aftrap van het nieuwe jaar bij Lions Club Weert, had onze voorzitter Ad Tonino de eer om Evert Donk als officieel lid van onze vereniging te verwelkomen.


Inschrijving Wertha Rally geopend

Op 21 mei 2017 vindt de eerste editie van de Wertharally plaats. Een fundraising-rally met een tour- en sportklasse, georganiseerd door Lions Club Weert in samenwerking met de organisatie van de Horneland Rally. Alle soorten en maten auto’s zijn welkom.

In beide klassen worden drie prijzen uitgereikt voor de drie equipes met de hoogste score. Los van ritklasse en score, wordt er ook een prijs uitgereikt voor de meest unieke, originele en in beste staat verkerende auto van de deelnemende equipes.