Lions Club Weert

Activiteiten

Wertharally 2025

Op zondag 1 juni 2025 vindt de zevende editie van de Wertharally plaats. Een fundraising-rally, georganiseerd door Lions Club Weert in samenwerking met de organisatie van de Horneland Rally.

De route voor 2025 voert over de openbare weg, privé-terreinen en mogelijk over voor het overige verkeer afgesloten weggedeeltes om de routeopdrachten te kunnen uitvoeren. Het behalen van de hoogste snelheid is op geen enkele wijze bepalend voor de eindklassering. De route is voor alle soorten auto’s begaanbaar.

Datum 1 juni 2025, Domein Laurabos in Weert

Afstand ongeveer 100 kilometer

Ritduur twee etappes van elk zo’n anderhalf uur, excl. tussenstop van zo’n drie kwartier

Routesysteem bol-pijl

Inschrijfgeld €175,- (particulier). Zie ook sponsoring voor zakelijke deelname.

Tripmaster

Een tripmaster of stopwatch is niet vereist, maar wel handig. Geen tripmaster, maar wel meten? Download de gratis app ‘Rally Tripmeter’.

Dagprogramma

Meer informatie over het algemene dagprogramma voor vindt u hier.

Wertharally 2024

www.wertharally.nl

Zondag 2 juni 2024

WerthaRally 2023

Ouderendag 2022

Zaterdag 12 november 2022 genoten 75 ouderen uit de regio Weert van een gezellige middag in de grote zaal van bier- en spijzenlokaal Dennenoord. Na ontvangst met koffie en vlaai werd er om mooie prijzen gekiend waarbij het af en toe zeer spannend was. Vervolgens konden de voetjes van de vloer bij een uitgebreid concert van het Shantykoor. De dag werd feestelijk afgesloten met een diner.

Wethouder Michèle Ferrière was namens de gemeente Weert aanwezig en zij sprak de ouderen toe met de boodschap om vooral vitaal te blijven. Samen dingen doen helpt hieraan mee. De wethouder heeft vervolgens de tweede ronde van het kienen voor haar rekening genomen en een prijs uitgereikt aan de oudste deelnemer. Deze was dit jaar 94 jaar.

De middag werd georganiseerd door de Lions Club Weert en is speciaal bedoeld voor de eenzame ouderen uit de regio. Door middel van deze activiteit probeert de Lions Club de ouderen met elkaar in contact te brengen en zodoende de eenzaamheid tegen te gaan. Dit jaar was het alweer de 24e editie van dit geweldige evenement. Aan de reacties van de bezoekers te horen komt er volgend jaar zeker een vervolg.

WerthaRally 2022

Op zondag 12 juni 2022 wordt voor de 3e maal de Wertha Rally georganiseerd door de Lions Club Weert. De prachtige route, uitgezet door Horneland Rally, voert door de mooiste binnen-wegen van Nederland en België.

Na twee jaar zonder Rally, belooft het weer een ronkend, uitdagend, spannend en bovenal leuk evenement te worden! De opbrengst van de Rally komt volledig ten gunste van het goede doel. In oktober worden de eenzame ouderen uit de regio Weert een dag in het zonnetje gezet.

De Rally is geschikt voor iedereen, ook voor de onervaren Rally-rijders. Elke auto is geschikt om mee te doen. Voorafgaand aan de Rally vindt een instructie plaats waarin uitgelegd wordt hoe de route gereden moet worden en hoe het systeem werkt.

Inschrijven kan via de website van de Wertha-Rally, hier is ook meer informatie en een impressie van de vorige jaren terug te vinden: https://www.wertharally.nl

Covid-19

Vanwege Covid-19 zijn alle geplande activiteiten uitgesteld.

De eenzame ouderen van de regio Weert hebben we in de kerstperiode een hart onder de riem gestoken door middel van een persoonlijke kerstboodschap.

Voedselbank inzamelactie 2020

De traditie is doorbroken. Dit jaar mochten wij ons niet inzetten voor de Voedselbank bij Albert Heijn als gevolg van de Covid-19 pandemie. President Hugo Verheggen heeft overleg gehad met Ria Zincken, voorzitter Voedselbank Weert en zij heeft verzekerd er veel is ontvangen onder andere door de acties bij Jumbo die wel zijn doorgegaan.  Waarschijnlijk zal Lions Club Weert zich met Pasen 2021 inzetten met een soortgelijke actie.

Voedselbank inzamelactie 2019

Op zaterdag 7 december houden de voedselbanken in Limburg een grote inzamelingsactie, gesteund door L1. Ook Voedselbank Weert wil door middel van deze actie haar voorraad met houdbare producten aanvullen voor de periodes dat zij minder (verse) producten krijgt van haar vaste leveranciers. In de regio Weert, Nederweert en Cranendonck zijn een kleine 200 gezinnen afhankelijk van het wekelijkse voedselpakket van de Voedselbank Weert.
Ook dit jaar ondersteunen de beide Lions-clubs uit Weert de actie door bij de AH winkels persoonlijk aandacht voor de inzameling te vragen aan het winkelend publiek.
In alle winkels blijft overigens een donatiestand staan van zaterdag 7 december t/m 20 december. Door een of meerdere producten van het boodschappenlijstje te doneren, worden de mensen gesteund voor wie een dagelijkse maaltijd niet vanzelfsprekend is !

Actie Voedselbank Kerstmis 2016

Op zaterdag 17 december houden beide Lions clubs Weert weer een inzamelingsactie bij beide Albert Heijn filialen voor de voedselbank van Weert.

Momenteel maken meer dan 200 gezinnen in de regio Weert noodgedwongen gebruik van de voedselbank geholpen door 24 vrijwilligers. Vooral kinderen zijn blij met iets feestelijks met kerstmis. Vrijwel altijd zijn de mensen,die zijn aan gewezen op de voedselbank buiten hun schuld afhankelijk daarvan (denk aan de nog steeds hoge werkeloosheid, toegenomen lasten, krimpende uitkeringen enz.)

Na overleg en met toestemming van het management van Albert Heijn worden klanten van de Supermarkt bij binnenkomst gevraagd of zij één artikel welke vermeld staan op een uit te reiken folder, naast hun eigen boodschappen, te willen kopen ten behoeve van de Voedselbank. De Voedselbank werkt zelf mee om de artikelen die gedoneerd worden achter de kassa’s te verzamelen en te transporteren naar hun verdeelcentrum.
Het streven is om het winkelend publiek te animeren om één artikel méér te kopen. De lijst met gevraagde artikelen bestaat o.a. uit crackers, koek, frisdrank, vruchtsappen, suiker etc., maar ook schoonmaakmiddelen. U ziet: we vragen slechts een artikel met een waarde van enkele euro´s.

Wertha rally

Op zondag 2 juni 2019 vindt de derde editie van de Wertharally plaats. Een fundraising-rally met een tour- en sportklasse, georganiseerd door Lions Club Weert in samenwerking met de organisatie van de Horneland Rally. Alle soorten en maten auto’s zijn welkom.

In beide klassen worden drie prijzen uitgereikt voor de drie equipes met de hoogste score. Los van ritklasse en score, wordt er ook een prijs uitgereikt voor de meest unieke, originele en in beste staat verkerende auto van de deelnemende equipes.

Meer informatie alsook informatie over de inschrijving vind u hier.

Seniorendag

Jaarlijks organiseert de Lions Club Weert in oktober een dag voor ouderen die behoefte hebben aan onderling contact. Het blijkt steeds een enorm succes gezien de vele positieve reacties.
De dag vindt plaats in Cafe-zaal de Schuttershoeve in Altweerterheide. Op het programma staat onvangst met koffie en vlaai, kienen, muzikale omlijsting met eventueel dans, met als afsluiting een uitgebreide Limburgse koffietafel.
Deelname volgt na het retourneren van een inschrijfformulier. Indien men zelf geen vervoer heeft, kunnen de leden van de Lions Club u ophalen en thuisbrengen.
Het hele programma wordt de deelnemers geheel gratis aangeboden door de Lions Club Weert.

Greep naar de Hoorn

De Greep naar de Hoorn is het jaarlijks terugkerend fundraising evenement van de Stichting Weerter Bedrijvencompetitie. De gezamenlijke serviceclubs in Weert en omstreken, waaronder onze Lions Club, organiseren elke tweede zaterdag van september een ludieke sportdag voor teams van bedrijven en instellingen, genaamd Greep naar de Hoorn. Sedert 1995 doen elk jaar zo’n vijftig bedrijven en instellingen mee aan deze competitie. Zij betalen voor de deelname inschrijfgeld. Door de grote inzet van de vrijwilligers van de diverse serviceclubs komt ongeveer 80% van het inschrijfgeld ten bate van goede doelen in Weert en omgeving. Teambuilding, plezier en netwerken vormen het nut van de deelnemende bedrijven en instellingen.
Ook onze Lions Club levert aan het organiseren en slagen van dit jaarlijks terugkerend evenement een belangrijke bijdrage. Enerzijds door deel te nemen aan het stichtingsbestuur en anderzijds door leden, die via deelname in de diverse commissies zorgen dat de Greep naar de Hoorn jaarlijks wordt georganiseerd.
Lions Club Weert neemt jaarlijks deel met zowel een herenteam als een damesteam. Wij zijn trots op onze vaste sponsoren Verzinkerij Van Aert en Orthodontistenpraktijk Weert.

Meer informatie over Greep naar de Hoorn vindt u hier.

Fundraising

Lions Club Weert staat open voor uw suggesties voor goede doelen. Voorwaarden en aanvullende informatie, vindt u hier.